Rabu, 23 Februari 2011

KUANSING AKAN MEMPROMOSIKAN MAKANAN KHASNYA

perbincangan seputar makan Khas Kuansing..

  • Makanan adalah identitas suatu budaya. Apa makanan khas Kuantan Singingi favorit kamu? Mengapa makanan itu bisa disebut khas Kuantan - Singingi?

  • Ibo ati...
    Gayuang dak besambuik...
    Ambo betanyo ambo menjawek...

    Gulai cipuik... the best Kuantanese food!
    Dengan toruang asam...
    Nasi angek...
    Lebih nikmat lagi plus sambal asam durian
    Apo lai kalau ado goreng ikan bulu ayam...
    Duduak beselo di dapuar Tino, di pulau Aro...Mmmmmmm Mak nyuss.

    Kombinasi pedas dengan asam, citarasa khas Kuantan
    Sendok dan garpu tak berguna di sini, sorry, no western table manners!
    dan...Rame...cup...cup...cup ***

    Gulai cipuik, tak kan kau temukan di tempat lain.

  • Gulai cebodak itam ai loh lomak juo mah nco, ado nampak ko ado urang berolek ajo nye.... he...he...he.......

  • Iyo tu....

    Bilo awak kan makan gulai cebodak itam? (artinya 'lu kapan kawin?)....
    Kalau "meangek gulai basi"...artinya cinta lama bersemi kembali...

    Hehehe gulai cebodak hitam, walaupun bentuknya seperti terciprat lumpur, tapi seribu makna bagi urang Kuantan

  • iyo ibo ati pak syafrison idris ko yoh..dak ado yg morespon..
    yg paliang takonal kini konji anak loba, gulei cebodak ita, gulai robuang dengan dagiang...jd nak baliak kampuang jdnyo...

  • So..Nord Parindra "bilo awak kan makan gulai cebodak itam...." hahaha (salam kenal)

  • Konji,,
    Selain lomak konji ado pobilo acara adat nye. Atau pebilo ado acara pontiang suku. Konji makanan yang punyo filosofis. Sebab pebilo ado cokak kampuang mako wokotu damai, ondek-ondek awak kan masak konji ma.

KONTAK KAMI

Kepada YANG INgin Mrngetahui lebih lanjut tentang makan Khas kUAnsaing,,,,SilahkaN hUBUNGI,,(0813 7864 3624)
 YANTO.....SAYA ADALAH sEORANG TPL (tenaga penyuluh lapangan) bidang IKM,,,,,BAGI YANG INGIN BERKONSULTASI SILAHKAN HUBUNGI nO DI ATAS......OK BRO